Pericolul de pe TikTok. Probleme majore ale aplicaţiilor care creează portrete digitale. Avertismentul experţilor în securitate online

de Isabel Andreea ANDRIEȘ Marţi, 13 Decembrie 2022 184
Aplicațiile care folosesc inteligența artificială pentru a reda portrete digitale pe baza fotografiilor trimise de utilizatori au devenit motiv de îngrijorare pentru experții în securitate online. Iată de ce, potrivit Antena3

Dacă v-aţi conectat pe orice aplicație de socializare în ultima lună, cel mai probabil aţi văzut poze cu prietenii virtuali în ipostaze de prințese, personaje de animație sau ființe celeste.

Totul se datorează unor aplicaţii care folosesc inteligența artificială pentru a reda portrete digitale pe baza fotografiilor trimise de utilizatori.
Acestea sunt, însă, motiv de îngrijorare pentru experții în securitate online, pentru că au multe probleme de confidențialitate. Proprietarii uneia dintre aplicații sunt ruşi.

Portretele digitale realizate cu ajutorul inteligenței artificiale sunt peste tot pe internet și arată vibrant, imaginativ și atrăgător, dar pot fi folosite și pentru a compila date despre utilizatori, spun experții.

Aplicații precum Lensa sau CapCut au nevoie de cel puțin 10 fotografii ale unei persoane pentru a genera un portret al acesteia. Apoi, sistemul atribuie valori numerice diferitelor puncte ale feței și însumează aceste numere pentru a crea noi imagini digitale ale persoanei.
Deşi companiile spun că imaginile sunt șterse din baza de date apoi, specialiştii în securitate cibernetică spun că nu ar trebui să ne încredem prea mult în asta şi că nici nu ştim cum sunt folosite trăsăturile noastre, pentru care, culmea, plătim ca să le dăm aplicației.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei