Plan de răzbunare? Fiul lui Ben Laden, apel către jihadiști

de Cuget Liber Miercuri, 11 Mai 2016 181
Fiul defunctului Osama Ben Laden, fondatorul rețelei extremiste Al Qaida, i-a chemat pe jihadiștii din Siria să-și unească forțele, subliniind că lupta în această țară devastată de război deschide calea "eliberă-rii Palestinei".
"Națiunea islamică trebuie să se concentreze asupra jihadului în Siria și unificarea rândurilor mujahedinilor acolo", a declarat Hamza Ben Laden, 23 de ani, într-un mesaj audio pe internet, notează AFP.
"Nu mai există scuze pentru cei care continuă să dorească diviziunea și disputele, acum, când lumea întreagă s-a mobilizat împotriva musulmanilor", a adăugat el, fără a preciza numele grupurilor jihadiste cărora se adresează.
Filiala siriană Al Qaida, puternicul Front Al-Nusra, ocupă regiuni vaste în Siria și mai multe grupuri islamiste și salafiste i s-au alăturat. La rândul ei, gruparea Statul Islamic (SI), marele rival al Frontului Al-Nusra, controlează de asemenea mari părți din teritoriu.
Ascensiunea grupurilor jihadiste în 2013 a fost favorizată de războiul civil ce devastează Siria din martie 2011 și i-a marginalizat pe rebelii sirieni care și-au pierdut influența, mai notează France Presse.
Mesajul audio nedatat al fiului lui Osama Ben Laden, ucis în urmă cu cinci ani într-un raid al forțelor speciale americane în Pakistan, intervine după un apel al actualului lider Al Qaida, Ayman al-Zawahiri, care de asemenea i-a chemat pe jihadiști la unitate în Siria, în timp ce a criticat SI.
"Unitatea este acum o chestiune de viață și de moarte", a spus Zawahiri într-un mesaj audio difuzat pe internet, potrivit grupului de monitorizare a site-urilor islamiste SITE. 
Taguri

Comentează știrea

KDqKgoKdfGLL
28 noiembrie 2016
qaGvDMPR

ksm193 njurqztpdrwe, [url=http://qkjvotpvxbhg.com/]qkjvotpvxbhg[/url], [link=http://vvsmudnbichg.com/]vvsmudnbichg[/link], http://gwadukeiouxu.com/

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei