Popularitatea președintelui Francois Hollande, în creștere după atentatele de la Paris

de Cuget Liber Miercuri, 02 Decembrie 2015 65
Sondajele arată că popularitatea președintelui Franței, Francois Hollande, a crescut la cel mai înalt nivel în trei ani, cu susținători care îi sprijină getionarea robustă a situației după atacurile de la mijlocul lunii noiembrie din Paris, în urma cărora 130 de oameni și-au pierdut viața.
Încrederea în președintele francez a crescut de la 15%, în noiembrie, la 35% în decembrie. Acest nivel a fost văzut ultima dată în decembrie 2012 (anul în care a fost ales), potrivit sondajului TNS Sofres One Point pentru Le Figaro, citat de Agerpres.
Totodată, un alt sondaj (IFOP-Fiducial) arată că aprobarea acțiunilor lui Hollande ca președinte a crescut de la 28% în noiembrie, la 50% în decembrie.
În acest moment, Hollande se plansează mai bine decât predecesorul său, Nicolas Sarkozy, care a beneficiat și el de același studiu în timpul mandatului său.
Totuși, menționăm că popularitatea lui Hollande a cunoscut un mic salt și după atacurile din ianuarie, dar a fot de scurtă durată, ceea ce sugerează un suport ce ar putea dispărea din nou în așteptarea realegerii sale peste doi ani.
Totodată, rata șomajului în rândul francezilor este, în acest moment, deasupra mediei zonei euro, pentru prima dată din 2007, cifre care ar putea răni ratingul lui Hollande.
În același timp, 63% dintre respondenți afirmă, în continuare, că nu au încredere în actualul președinte al Franței.
Sondajul a fost realizat pe 1.000 de respondenți la domiciliul acestora, în perioada 26-28 noiembrie, iar cel făcut de IFOP-Fiducial s-a bazat pe punctele de vedere al unui număr de 983 de oameni, chestionați prin telefon pe 27 și 28 noiembrie.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei