Preşedintele Israelului atenţionează asupra dezvoltării de arme nucleare de către Iran

de Sorin MIHALACHE Luni, 22 Aprilie 2024 88
Preşedintele Israelului, Isaac Herzog, a atenţionat asupra dezvoltării de arme nucleare de către Iran, informează agenţia DPA. Într-un interviu pentru cotidianul Bild, acordat la reşedinţa sa oficială de la Ierusalim, Herzog a spus: „În mod clar, cea mai mare ameninţare la adresa stabilităţii din lume este dorinţa Iranului de a avea bomba nucleară”.
Isaac Herzog îndemnă lumea liberă să acţioneze împreună şi să lupte dacă va fi necesar. El a atenţionat, de asemenea, împotriva unei politici de conciliere faţă de Iran.
Fără a se referi la atacul de vineri asupra unor ţinte militare în Iran, care a fost atribuit Israelului, Herzog a dat asigurări că ţara sa a acţionat în mod responsabil şi a depus eforturi pentru pace şi stabilitate.
„În jocul de şah al lumii politice este adesea important să acţionezi responsabil şi cu reţinere. Aceasta am făcut noi pe parcursul crizei”, a explicat preşedintele Israelului.
Israelul nu a comentat încă în mod public asupra bombardamentelor de vineri. „Cred că cel mai bun lucru ar fi ca aceasta să rămână neclar pentru toată lumea”, a spus Herzog.
Iranul a minimalizat atacul de lângă Isfahan. Potrivit informaţiilor din media iraniene, acesta a fost un atac de răzbunare la atacul masiv de acum o săptămână, cu rachete şi drone, al Iranului asupra Israelului, atac care a fost precedat de un bombardament atribuit Israelului asupra unei anexe consulare a ambasadei iraniene din capitala siriană Damasc. Doi generali iranieni şi alţi trei angajaţi ai consulatului au fost ucişi în acel atac, atribuit Israelului.
Potrivit Bild, preşedintele statului israelian a manifestat scepticism cu privire la mai multe sancţiuni împotriva Iranului.
„Până la urmă, nu ar trebui să fim proşti sau naivi”, a spus el. „Iranul lucrează neobosit împotriva civilizaţiei occidentale şi caută să-şi extindă influenţa în regiune. El răspândeşte teroare şi ură peste tot în lume. Ar trebui să fim foarte atenţi asupra acestui lucru”, a adăugat Herzog.
El a atras de asemenea atenţia asupra miilor de civili nevinovaţi care au fost ucişi de drone iraniene în Ucraina. Herzog i-a îndemnat pe europeni să conştientizeze în sfârşit „adevărata ameninţare la adresa stabilităţii în lume pe care o reprezintă imperiul răului condus de Iran”. „Împotriva acestuia trebuie să lupte coaliţia existentă a NATO”, a spus preşedintele israelian. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei