Președintele Turciei, așteptat, mâine, într-o vizită la Moscova

de Cuget Liber Luni, 26 August 2019 192
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan urmează să se deplaseze, mâine, la Moscova, pentru a se întâlni cu omologul său rus Vladimir Putin, a informat președinția de la Ankara, citată de AFP. 

Anunțul privind vizita președintelui Erdogan în Rusia intervine la câteva zile după ce un convoi militar turc a fost luat la țintă în timpul unor raiduri aeriene în Siria, care sunt efectuate de regulă de aviația regimului și de cea a aliatului său rus. 
Recep Tayyip Erdogan se va afla timp de o zi în capitala Rusiei, relevă președinția turcă într-un comunicat, fără a oferi alte detalii. 

Vineri, președintele turc a avut o convorbire telefonică cu omologul său rus, în cadrul căreia a declarat că atacurile armatei siriene în nord-vestul Siriei ar putea să provoace o criză umanitară și aceasta amenință securitatea națională a Turciei, conform Reuters. 
Șeful diplomației turce, Mevlut Cavusoglu, a afirmat, vineri, că țara sa nu va abandona un post de observație situat într-o zonă din nord-vestul Siriei care tocmai a fost cucerită de către forțele regimului sirian în apropiere de provincia Idlib. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei