Primărița comunei din Tulcea în care o fată de clasa a IV-a este însărcinată în 5 luni: ”Mama nu pare să fie îngrijorată. Zice că totul e în regulă”

de Isabel Andreea ANDRIEȘ Marţi, 09 Noiembrie 2021 199
Primărița comunei Valea Nucarilor, din județul Tulcea, în care o fată de 11 ani, aflată în clasa a IV-a, este însărcinată în 5 luni după un act sexual cu un băiat de 16 ani, spune că situația în care se află minora ”a plecat de la o joacă” și că mama ”nu pare să fie îngrijorată”.

Maria Lenţa, edilul comunei, a declarat pentru Observator că minora este ”rușinată” de ceea i se întâmplă.
„Dintr-o anchetă socială făcută de noi reiese că totul a plecat de la o joacă dintre ea și un tânăr de 15-16 ani. Am înțeles de la mamă că sunt rude. Nu știu exact.
Fetița a fost plecată la rude în alt sat și acolo s-a întâmplat. Mama spune că a fata a fost la un medic în Tulcea. Nu a precizat numele medicului și nu știm dacă e așa sau nu. Mama nu pare să fie îngrijorată. Zice că totul e în regulă. Că fata este sănătoasă. Am vrut să vorbesc cu fata, dar ea nu a vrut. Fetița nu mai merge la scoala pentru că îi este rușine. Am văzut-o un pic, a ieșit în pragul ușii, dar a plecat. Monitorizăm situația prin asistentul comunitar. Încercăm să o ducem la un medic, dar să vedem dacă reușim. Este greu să facem asta fără voia familiei”, a spus primarul.

Cazul a fost descoperit după ce fata nu a mai mers la şcoală de rușine. Copila provine dintr-o familie cu risc social care numără şapte copii.
Potrivit Antena3.ro, medicii au stabilit că sarcina este înaintată şi s-a decis ca minora să o ducă la capăt, sub atenta supraveghere a specialiştilor. Între timp, poliţiştii au aflat că tatăl ar fi tot un minor, un băiat în vârstă de 16 ani.
Poliția a deschis dosar penal în acest caz.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei