Prințul Charles promite să rămână neutru după urcarea pe tronul Marii Britanii

de Cuget Liber Vineri, 09 Noiembrie 2018 188
Prințul Charles al Marii Britanii, apărătorul unor cauze de mediu și autorul unor incursiuni uneori criticate în politică, a declarat, într-un interviu acordat BBC, că, după urcarea pe tron, va respecta neutralitatea impusă de acest statut, transmite AFP.
"Nu este același lucru a fi prinț de Wales cu a fi suveran", a afirmat moștenitorul coroanei britanice, într-una din puținele sale referiri la destinul său regal, într-un interviu acordat înaintea împlinirii a 70 de ani, la 14 noiembrie.
"Ideea că voi continua în exact același fel, dacă va fi să-i succed reginei, este o prostie totală, pentru că cele două situații sunt total diferite", a spus Charles.
Întrebat dacă va continua campaniile publice, el a răspuns: "Nu, nu se va întâmpla. Nu sunt atât de prost". "Înțeleg foarte bine că este un exercițiu separat să fii suveran. Prin urmare, înțeleg, desigur, în totalitate cum trebuie să funcționeze aceasta", a afirmat prințul de Wales, apărându-și însă activismul ca moștenitor al tronului.
Marea Britanie este o monarhie constituțională, în care monarhul are un rol formal în formarea guvernelor, dar obligația de a rămâne neutru, și este lipsit de putere politică efectivă. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei