Prințul moștenitor saudit Mohammad bin Salman, vizită în Egipt

de Cuget Liber Marţi, 06 Martie 2018 157
Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman, a sosit, ieri, în Egipt, pentru o vizită de două zile, în cadrul primului său turneu în străinătate după numirea sa în iunie, informează AFP.
El a fost întâmpinat de președintele Abdel Fattah al-Sissi pe aeroportul internațional din Cairo, unde un covor roșu a fost desfășurat până la scara avionului. Delegația saudită a fost escortată de avioane de luptă egiptene, odată intrată în spațiul aerian al Egiptului.
Prințul Mohammad bin Salman va avea o întrevedere cu Abdel Fattah al-Sissi, aliat strategic, și cu alți oficiali, înainte de a pleca spre Marea Britanie, apoi a ajunge în cursul lunii în SUA.
Riadul consideră Egiptul un element fundamental în stabilitatea regională, mai ales după destituirea de către armată a președintelui islamist Mohamed Morsi, în 2013.
Riadul și Cairo colaborează în mai multe dosare regionale importante, în special în războiul din Yemen și în blocada asupra Qatarului, în scopul de a contra influența Iranul, marele rival al Arabiei Saudite în Orientul Mijlociu (OM).
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei