Proteste la Madrid / Mii de spanioli au ieșit în stradă opunându-se vizitei Papei Benedict al XVI-lea

de Cuget Liber Joi, 18 August 2011 364
Mii de spanioli au ieșit în stradă, aseară, protestând împotriva venirii Papei Benedict al XVI-lea la Madrid, costurile vizitei oficiale a Papei ridicându-se la 50 de milioane de euro. Suma exorbitantă e revoltătoare, în contextul problemelor economice cu care se confruntă statul spaniol, informează Mediafax.
Mii de susținători ai laicității au manifestat la Madrid împotriva vizitei Papei Benedict al XVI-lea, despărțiți de cordoane de poliție de un grup numeros de pelerini catolici care strigau "Trăiască Papa" sau se rugau.
Membrii celor două grupuri, despărțiți de importante efective de poliție, s-au insultat reciproc în piața Puerta del Sol, aflată în centrul capitalei spaniole, iar în momentul în care poliția a reținut un manifestant a avut loc o scurtă confruntare.
Sute de pelerini care participă la Zilele Mondiale ale Tineretului și care îl așteaptă astăzi pe Papa Benedict al XVI-lea i-au întâmpinat pe manifestanți strigând "Trăiască Papa" sau "Acesta este tineretul Papei", cântând și rugându-se.
Protestatarii au răspuns scandând, în unele ocazii, "Pederaștilor, atenție la copii" sau "Papa este un nazist".
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei