Justiția britanică: "Putin a aprobat uciderea lui Litvinenko"

de Cuget Liber Vineri, 22 Ianuarie 2016 385
Președintele rus Vladimir Putin a "aprobat probabil" uciderea opozantului rus Aleksandr Litvinenko, la Londra, în 2006, de către doi agenți ruși, a apreciat ieri un judecător britanic în concluziile anchetei publice asupra morții fostului ofițer FSB (ex-KGB) prin otrăvire cu poloniu radioactiv, relatează AFP.
Acest verdict riscă să reaprindă tensiunile cu Kremlinul, care a denunțat rapid această anchetă, după ce negase constant orice implicare în moartea opozantului rus, otrăvit cu poloniu-210, o substanță radioactivă extrem de toxică și aproape imposibil de detectat.
"Operațiunea FSB (fostul KGB) a fost probabil aprobată de Patrușev (Nikolai, ex-șeful FSB) și de asemenea de președintele Putin", a menționat magistratul Robert Owen în concluziile sale.
Există "indicii puternice că statul rus este responsabil pentru moartea lui Litvinenko", a insistat el.
Aleksandr Litvinenko (43 de ani) a decedat în urma otrăvirii cu poloniu-210 la sfârșitul lunii noiembrie 2006, la trei săptămâni după o întâlnire în timpul căreia a băut un ceai la Millennium Hotel, în centrul Londrei, cu doi foști agenți ruși, Andrei Lugovoi, astăzi deputat din partea unui partid naționalist (LDPR, al lui Vladimir Jirinovski) și Dmitri Kovtun, om de afaceri.
Guvernul britanic a decis ieri să-l convoace pe ambasadorul rus la Londra după publicarea concluziilor anchetei privind moartea opozantului Aleksandr Litvinenko, care îl desemnează pe Vladimir Putin drept responsabil probabil, relatează AFP și Reuters.
Bunurile celor doi presupuși autori, Andrei Lugovoi, în prezent deputat al unui partid naționalist, și omul de afaceri Dmitri Kovtun, vor fi înghețate, a anunțat ministrul britanic de interne Theresa May în fața deputaților.
Taguri

Comentează știrea

inf-garda raului
22 ianuarie 2016
trench-art

Domnu jurnalist,vezi bre ca nu prea corespunde titlul prin care ne precizezi ca,, Putin aprobat uciderea lui Litvinenko''iar in continutul articolului respecti oarecum traducerea exacta a aprecierii judecatorului ,,a aprobat PROBABIL''.Nu de alta dar noi,astia care urmarim ,,serviciile''vrem exactitate nu ambiguitate in exprimare-manipulare.Si nici nu mai trebuia sa adauge numele lui Putin,don judecator,pentru ca se stie faptul ca Putin este personalitatea de serviciu pentru toate relele din lume.,inclusiv se face vinovat de marea criza financiara ce va veni,anuntata de Soros.

Harașo comentariu
22 ianuarie 2016
Foarte harașo

Vigilenta,vigilenta inaite de toate,tovarase secretar de partid.Dusmanul asculta.Aici ai uitat sa bagi textul ala cu imperialistii americani.Oligarh sovietic te facem cand vin cu bombardierul la voi.(Dimitri Rogozin).In tot cazul,harașo comentariu.

inf-katehantic
22 ianuarie 2016
innocents's choir

Domnule,interventia ta este haraso,dar trebuie sa sti ca in momentul cind spui ceva trebuie sa fie credibil cel putin cel putin 75%.Daca ai cunostinte de nataratologie trebuie sa stii ca intro scriere morfologia si sintaxa se combina intre ele pentru a deveni coerente in scopul de a forma convingeri in acest caz.Pai cum sa fie convingator articolul,daca in titlul se spune clar ca ,,Putin a aprobat uciderea...''si in continutul articolului se scrie ca ,,judecatorul a tras concluzia ca ,,a aprobat probabil''.Deci draga, pe mine nu m-a interesat decit faptul ca pe undeva se strecoara o ambiguitate care pentru cei care nu sunt superficiali inteleg ca este o ..fake .Tu ai inteles de ce titlul este ,,incarcerat ''intre ghilimele''?

europeanu
1 februarie 2016
putin asasinul

Pe mine de exemplu nu ma intereseaza modul de scriere.Eu stiu una si buna: Putin e un ucigas.Un criminal nepedepsit.Basta !

Ema
3 februarie 2016
BANI

Castiga bani de acasa. Aceasta poate fi o mare oportunitate pentru tine! Cautam colaboratori pentru publicare anunturi. Se lucreaza comod de acasa, maximum 3 ore pe zi, in funtie de abilitati. Cerinte: - calculator - conexiune internet - rabdare - cunostinte minime PC - seriozitate - perseverenta Nu este necesara experienta.Oferim instruire gratuia sub forma unor lectii prin e-mail. Veti trece mai intai prin instruire apoi, dacă doriti, veti incepe sa lucrati. Pentru mai multe detalii lasati mesaj cu textul "INFO " la adresa de e-mail : [email protected]

maria
14 februarie 2016
Colaborare part-time

O afacere profitabila pentru toti! Cum ar fi daca ai avea o afacere a ta, puternica si profitabila? Noi iti oferim un sistem recomandat de catre cei mai mari experti, gata sa-ti aduca si tie castigurile pe care ti le doresti. Solicita chiar acum mai multe informatii, la adresa de email: [email protected]

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei