Răsturnare de situație în cazul jurnalistului decapitat

de Cuget Liber Joi, 28 August 2014 334
Noi detalii încep să iasă la iveală în ancheta privind uciderea jurnalistului american James Foley, pe măsură ce specialiștii analizează înregistrarea video publicată în urmă cu mai puțin de o săptămână.
Experții au tot mai multe motive să creadă că bărbatul care vorbește cu accent britanic - care ar fi un fost rapper din Londra - ar putea să nu fie cel care l-a decapitat pe Foley. De asemenea, filmulețul ar putea fi, de fapt, un montaj, relatează CNN (VIDEO AICI), preluând o ipoteză prezentată anterior și de presa britanică, scrie gândul.info.
Unul dintre lucrurile care le-au trezit suspiciuni specialiștilor care au urmărit imaginile este cuțitul folosit ucigaș: în prima parte a clipului, bărbatul îmbrăcat în negru ține în mână un cuțit diferit de cel ce se vede la finalul înregistrării, aruncat pe pământ.
"Este vorba, cu siguranță, de o schimbare a actorilor", a explicat Ross Patel, de la Afentis Forensics, la CNN. "Sunt anumite schimbări notabile ce pot fi observate (...), printre care și dimensiunea și stilul cuțitului folosit", a adăugat el.
De asemenea, Patel a atras atenția și asupra "modificării fizicului celui care stă lângă trupul decapitat", sugerând că există posibilitatea ca persoana care l-a ucis pe jurnalist să fie o alta decât cea care vorbește la început în limba engleză.
Taguri

Comentează știrea

un musulman
28 august 2014
Nu are nici o legatura

Un musulman nu are cum sa fie terorist.Nici un terorist nu are cum sa fie musulman .Unui musulman ii este frica sa omoare o furnica,dar un om.

dixi
28 august 2014
pt. musulman

din aceasta cauza se macelaresc aia in Siria de atata timp!!!............ca le este frica sa omoare furnica.......sa fim seriosi, omul-indiferent de religie-este prin natura sa o fira insetata de putere si bani,corupt pana in maduva sufletului si capabil de orice atrocitate pentru a-si atinge scopul..........

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei