Rebelii din Siria ocupă poziții cheie împotriva jihadiștilor

de Cuget Liber Joi, 09 Iunie 2016 123
Rebelii au reușit să redeschidă ieri o rută-cheie pentru aprovizionarea lor în provincia Alep, în nordul Siriei, în avantajul unei contraofensive împotriva jihadiștilor grupării Statul Islamic (SI), alungați din două localități, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează miercuri AFP.
Pe 27 mai, jihadiștii au lansat un asalt asupra unor localități deținute de către insurgenți în nordul provinciei Alep și au preluat controlul mai multor sate situate între fiefurile rebele Marea și Azaz, ceea ce le-a permis să taie această rută de aprovizionare care duce până la frontiera cu Turcia.
După eșecul mai multor tentative pentru alungarea jihadiștilor, facțiunile rebele au lansat două atacuri similare simultane pornind din Marea și Azaz și au reușit să alunge SI din satele Kafer Kalbine și Kaljebrine, a precizat OSDO. Dar, potrivit directorului OSDO, Rami Abdel Rahman, "jihadiștii n-au rezistat și, în cele din urmă, s-au retras (din sate), deoarece trebuie să facă față multor altor bătălii în nordul Siriei".
Marea și Azaz, situate la circa douăzeci de km mai spre nord-est, aproape de frontiera cu Turcia, sunt sub controlul rebelilor din 2012. În ofensiva lor, jihadiștii caută să cucerească cele două localități, obligând mii de persoane să se refugieze.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei