România și India vor coopera în domeniul nuclear

de Cuget Liber Miercuri, 06 Februarie 2013 136
România și India vor coopera în domeniul nuclear, furnizându-și reciproc informații care au legatură cu utilizarea pașnică a energiei nucleare, informează miercuri Biroul de presă al Executivulu, scrie Agerpres.

În acest sens, Guvernul a aprobat în ședință o hotărâre vizând Memorandumul de Înțelegere între Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare din România (CNCAN) și Consiliul de Reglementare a Energiei Atomice din India (AERB) pentru schimbul de informații și cooperarea în domeniul reglementării activităților nucleare desfășurate în scopuri pașnice, semnat la Viena, Austria, pe 19 septembrie 2012. 

Hotărârea aprobată miercuri reprezintă primul document de cooperare între autoritățile de reglementare în domeniul nuclear din cele două țări. Documentul precizează cadrul legal de reglementare a activităților nucleare și radiologice în scopuri pașnice, inclusiv procedurile, practicile și standardele de reglementare utilizate pentru autorizarea și reglementarea instalațiilor nucleare și radiologice. 



Citește mai mult...

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei