Rusia amenință Republica Moldova cu sancțiuni economice

de Cuget Liber Luni, 07 Iulie 2014 116
Rusia ar putea să suspende sau să rezilieze mai multe acorduri încheiate cu Republica Moldova, în urma asocierii acesteia cu Uniunea Europeană (UE), a declarat luni prim-vicepremierul rus Igor Șuvalov, relatează RIA Novosti în pagina electronică, scrie Mediafax.ro.
"Este necesar să urmăm posibilitatea pe care ne-o oferă articolul 62 al Convenției (de la Viena) cu privire la tratatele internaționale, din 1969, care evocă o schimbare radicală a circumstanțelor în vederea rezilierii sau suspendării acordurilor", a declarat oficialul rus.
"Astfel ne putem servi, în prezent, de ansamblul arsenalului oferit de documente juridice internaționale", a amenințat Șuvalov într-o reuniune convocată de către premierul rus Dmitri Medvedev.
Rusia va adopta măsuri de protejare a pieței în cazul asocierii Georgiei și Ucrainei cu UE, le-a spus Medvedev adjuncților săi în cursul acestei reuniuni. "Gama de măsuri va fi apropiată, similară (celor pe care le plănuim în cazul Republicii Moldova)", a declarat el, citat de Itar-Tass, avertizând că în cazul în care Kievul și Tbilisi ratifică acordurile cu UE, la fel ca Chișinăul, vor exista consecințe asupra "volumelor relațiilor comerciale", îndemnând să fie adoptată rapid o decizie în vederea protejării pieței rusești.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei