Minivacanţă cu de toate, la Constanţa! Accidente rutiere, incendii, acordări de prim ajutor! Sute de apeluri la 112!

de Alina DRACOPOL Marţi, 07 Mai 2024 937
A fost o minivacanţă presărată cu de toate. Aşa arată concluziile prezentate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța. De la accidente rutiere şi incendii, până la acordări de prim ajutor, cert este că numărul de urgenţă 112 a fost apelat de sute de ori, în cele câteva zile libere.

În perioada 1-7 mai, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au executat 397 misiuni, cele mai multe dintre ele –317, fiind pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor cu afecțiuni medicale.
 
Pompierii militari constănțeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a 13 incendii în urma cărora s-au înregistrat doar pagube materiale.
 
În perioada menționată, pompierii militari au intervenit și în cazul a 15 accidente rutiere soldate cu 22 victime care au primit îngrijiri medicale la fața locului de la echipajele SMURD și cele al Serviciului Județean de Ambulanță, 9 dintre ele fiind ulterior transportate la spital.
 
De asemenea, echipajele ISU „Dobrogea“ au intervenit și în alte 52 situații precum deblocări de ușă, asigurări măsuri PSI la decolare/aterizare elicopter SMURD, ori salvare animale captive în medii ostile vieții.


sursa foto: ISU Constanta Facebook

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei