Rusia ia primele măsuri împotriva scutului antirachetă

de Cuget Liber Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011 1874
Rusia va ține sub control sistemul de apărare antirachetă american din Europa, cu ajutorul unei stații radar ce va fi dată operațională în curând în enclava Kaliningrad, a anunțat comandantul Forțelor de Apărare Aeriană și Spațială ale Rusiei, general-locotenentul Oleg Ostapenko, potrivit Agerpres, care citează ITAR-TASS și RIA Novosti.
Radarul, care este amplasat în regiunea situată între Polonia și Lituania, va avea în același timp rolul de a monitoriza lansările de rachete în nordul Oceanului Atlantic.
Anunțul vine la două zile după ce președintele rus Dmitri Medvedev a avertizat că Rusia ar putea să își amplaseze la granița cu UE rachetele balistice, pentru a contracara o eventuală amenințare a scutului american antirachetă, ale cărui elemente vor fi amplasate în Europa, inclusiv în România, la baza militară Deveșelu, din județul Olt.
Comandantul Forțelor de Apărare Aeriană și Spațială ale Rusiei a mai spus de altfel, azi, că la ordinul președintelui Dmitri Medvedev, comandantul suprem al forțelor armate ale țării, cât de curând vor fi instalate la Kaliningrad mai multe sisteme operativ-tactice Iskander.
În acest context, generalul rus a precizat că desfășurarea rachetelor Iskander se va face în termenul de stabilit de înalta conducere a țării.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei