Săptămâna Modei de la Paris. Stella McCartney atrage atenţia asupra efectelor nocive ale modei asupra mediului

de Madalina PETRESCU Luni, 04 Martie 2024 168
Stella McCartney şi-a atras publicul într-o seră uriaşă dintr-un parc parizian pentru prezentarea colecţiei sale de pret-a-porter toamnă/iarnă 2024, propunând, sub lumina puternică a soarelui, creaţii realizate din materiale reciclate, notează Reuters.

Imagini ale unor iceberguri care se topesc au defilat pe ecranele defilării, în timp ce pe coloana sonoră a răsunat vocea Oliviei Colman care dă viaţă Gaiei, zeiţa mamă a Pământului, care întreabă publicul "ce va rămâne din mine după voi?".

Modelele au defilat pe podium în costume cu o croială lejeră, umeri proeminenţi şi pantaloni cu talie joasă, în rochii mătăsoase tăiate asimetric, trench-uri din materiale care imită pielea, dar şi în paltoane masive, asemănătoare unor pelerine, realizate din patch-uri de lână.

După defilare, McCartney a făcut fotografii cu mai mulţi invitaţi, printre care tatăl său, Paul McCartney, şi colegul său din trupa The Beatles, Ringo Starr, modelul Paris Jackson sau actriţa Charlotte Rampling, înainte de a se întâlni cu jurnaliştii.
Întrebările s-au axat pe mediu, iar McCartney a declarat că preferă pozitivitatea în locul furiei atunci când vine vorba de mesajele transmise.

"Este una dintre cele mai dăunătoare industrii de pe planetă şi ne comportăm ca şi cum nu ar fi aşa", a declarat ea despre industria modei, precizând că ideea prezentării sale a fost de a transmite un "memento politicos" şi de a oferi câteva soluţii.

Directorul general al grupului LVMH, Antonio Belloni, a asemănat rolul lui McCartney în cadrul acestuia cu cel al unei "muze" pe teme legate de mediu, invocând experienţa îndelungată în domeniu a creatoarei de modă.

McCartney şi-a fondat brandul în 2001 cu angajamentul de a nu folosi în creaţiile sale piele sau blană, iar în 2019 s-a alăturat LVMH.

Săptămâna Modei de la Paris se desfăşoară până pe 5 martie, iar marile branduri Chanel şi Louis Vuitton vor defila în ultima zi a evenimentului.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei