Scoțian găsit vinovat pentru că și-a învățat câinele să facă salutul nazist

de Cuget Liber Miercuri, 21 Martie 2018 175
Libertatea de exprimare este invocată inclusiv de actorul Ricky Gervais în cazul bărbatului de 30 de ani din Scoția care și-a antrenat câinele să facă salutul nazist atunci când spune "gazează-i pe evrei" sau "Sieg Heil", scrie BBC, citează digi24.ro

Mark Meechan, din Lanarkshire, a fost găsit vinovat de încălcarea legii privind comunicațiile, postând mesaje antisemite și rasiste, fiind catalogate "ofensă grosolană".
Bărbatul a publicat în 2016 un clip pe YouTube, urmărit foarte rapid de peste trei milioane de ori, în care câinele său, Buddha, ridică laba dreaptă atunci când aude "gazează-i pe evrei" sau "Sieg Heil".
El s-a apărat și a spus că filmul a fost făcut doar ca să o enerveze pe prietena lui, însă autoritățile nu l-au crezut, mai ales că el a rostit de 23 de ori "gazează-i pe evrei".

În apărarea lui Meechan au sărit mai multe persoane, inclusiv comediantul Ricky Gervais.
"Un bărbat a fost găsit vinovat de o instanță din Marea Britanie pentru că a făcut o glumă catalogată 'ofensă grosolană'. Dacă nu crezi în dreptul cuiva să spună lucruri pe care tu le consideri 'ofensă grosolană', atunci nu crezi în libertatea de exprimare", a spus Ricky Gervais.
Însă, șeriful Derek O'Carroll a declarat în instanță că filmarea este "amenințătoare și este o ofensă grosolană". În plus, polițistul a spus că bărbatul știa ce face, în special pentru că a spus despre el că îi place "comedia care ofensează". În plus, instanța a luat în considerare libertatea de exprimare, însă a considerat că acest drept vine cu o anumită responsabilitate.
Instanța urmează să decidă pe 23 aprilie ce pedeapsă îi va aplica bărbatului.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei