Secretarul general al ONU avertizează că lumea se îndreaptă spre haos

de Sorin MIHALACHE Joi, 08 Februarie 2024 206
În cadrul prezentării priorităţilor sale pe anul curent în faţa Adunării Generale a ONU, secretarul general al organizaţiei, Antonio Guterres, a afirmat că omenirea se îndreaptă spre haos, relatează agenţia AFP.
El şi-a exprimat regretul pentru disensiunilor fără precedent din Consiliul de Securitate, care nu reuşeşte să reacţioneze la conflictele îngrozitoare tot mai numeroase.
„Unele guverne ignoră şi subminează înseşi principiile multilateralismului, fără a da socoteală. Consiliul de Securitate, principalul instrument al păcii mondiale, este în impas din cauza faliilor geopolitice. Nu este prima oară când Consiliul este divizat. Dar este cel mai grav. Disfuncţia actuală este mai adâncă şi mai periculoasă”, a apreciat secretarul general.
Guterres a remarcat că, „în timpul războiului rece, mecanisme bine stabilite au ajutat la gestionarea relaţiilor între superputeri, dar, în lumea multipolară de astăzi, lipsesc astfel de mecanisme. Lumea noastră intră într-o eră de haos şi vedem rezultatele: un «care pe care» periculos şi imprevizibil, complet nesancţionat”. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei