Slovacia refuză să implementeze noul sistem pentru migraţie al Uniunii Europene

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 17 Aprilie 2024 113
Premierul slovac Robert Fico a refuzat să implementeze în ţara sa noul sistem pentru migraţie al Uniunii Europene, informează agenţia Reuters.
„Spunem fără echivoc că nu se poate ordona unei ţări să accepte - în cazul Slovaciei - până la 300 de migranţi despre care nu ştii nimic, sau să plăteşti 20.000 de euro pentru fiecare”, a declarat Fico într-o conferinţă de presă, după o vizită la ministerul de externe de la Bratislava. „Asta nu este solidaritate, este dictat”, a insistat el.
Noul pact pentru migraţie aprobat săptămâna trecută de Parlamentul European urmăreşte accelerarea procedurilor de securitate şi acordare a azilului, precum şi creşterea numărului de returnări, ca mijloace de a reduce migraţia dinspre Orientul Mijlociu şi Africa.
După opt ani de dispute între membrii UE, sistemul stabileşte un echilibru fragil între drepturile şi obligaţiile statelor unde sosesc mai mulţi migranţi, cum ar fi Italia, şi cele mai bogate, preferate ca destinaţii finale, cum ar fi Germania. Ţările care nu doresc să primească migranţi pot să opteze pentru plăţi.
Uniunea Europeană prezintă pactul ca un mare succes înaintea alegerilor europarlamentare din iunie.
Taguri

Comentează știrea

Cernea
Vineri, 26 aprilie

ABSOLUT CORECT FATA DE SLOVACI ! NIMIC NU MAI JUSTIFICA APARTENENTA TARILOR UE EST LA UNIUNEA EUROPEANA ....!!!!! https://adevarul.ro/stiri-e... Mdaaa si Romania ce zice?! Din cele auzite un inalt demnitar al serviciilor a avut convorbiri misterioase in Siria. dus la comanda sa fie in acord cu bestiile UE , sa primeasca niste sirieni peste romanii fu-uti ireversibil..... ;ca da scarnavia cu functie primeste si plata dinafar' nu numai salariu maxim dinauntru......

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei