Strauss-Kahn, cercetat pentru că a șters datoria statului Congo

de Cuget Liber Marţi, 31 Iulie 2012 298
Justiția franceză a deschis o anchetă vizându-l pe Dominique Strauss-Kahn în calitate de fost director FMI, pe baza unor suspiciuni de fraudă privind ștergerea datoriei statului Congo în 2010, în defavoarea unui investitor din Cannes (sud) care a depus plângere în acest sens. Procedura a fost deschisă pe 25 mai pentru "fals și uz de fals" și "falsificare de certificate", a precizat pentru AFP o sursă judiciară vineri, fără să ofere alte detalii cu privire la învinuirile care i se aduc lui Strauss-Kahn.
Serge Berrebi, care luptă de 25 de ani pentru a recupera milioane de euro după ce a fost "spoliat" de o întreprindere din Congo, a depus plângere pe 21 octombrie 2011 la Parchetul din Paris, care și-a declinat competența în favoarea Parchetului din Grass (sud). Poliția l-a audiat la 11 iulie.
Cazul vizează condițiile în care datoria statului Congo a fost ștearsă în 2010 în cadrul inițiativei în favoarea statelor sărace foarte îndatorate (PPTE) la Fondul Monetar Internațional (FMI) și Banca Mondială (BM).
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei