SUA şi Thailanda, acord de extindere a parteneriatului cu ocazia vizitei lui Blinken la Bangkok

de Cuget Liber Duminică, 10 Iulie 2022 113
Statele Unite şi Thailanda au semnat, duminică, acorduri vizând extinderea relaţiilor deja puternice între cele două ţări, în contextul în care Washingtonul îşi intensifică eforturile de a contracara influenţa în creştere a Chinei în Asia, transmite agenţia Reuters, consultată de Agerpres.
 
Secretarul de stat Antony Blinken şi ministrul de externe thailandez Don Pramudwinai s-au angajat să promoveze parteneriatul ţărilor lor în domeniile schimbărilor climatice, aplicării legii şi cooperării de securitate.
„Ducem parteneriatul dintre noi deplin în secolul al XXI-lea”, a afirmat Blinken, subliniind că Thailanda este un aliat important „într-o regiune care trasează traiectoria secolului”.
 
„Am pus de asemenea bazele pentru următorii 190 de ani”, a spus ministrul de externe thailandez, în contextul în care cele două ţări se pregătesc să marcheze în 2023 împlinirea a 190 de ani de relaţii bilaterale.
Vizita lui Blinken are loc la o zi după întâlnirea cu omologul său chinez Wang Yi în Indonezia, în marja reuniunii miniştrilor de externe ai G20.
La Bangkok, Antony Blinken va avea o întrevedere şi cu prim-ministrul Prayuth Chan-ocha. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei