Tensiuni în ITALIA. Aliații lui Berlusconi amenință cu demisia din Parlament

de Cuget Liber Joi, 26 Septembrie 2013 78
Parlamentarii din partidul lui Silvio Berlusconi, Poporul Libertății (PdL), amenință că ar putea demisiona în grup dacă o comisie parlamentară va decide anularea imunității fostului premier, condamnat la închisoare, președintele Giorgio Napolitano calificând inițiativa drept o "lovitură de stat".


"Anunțul PdL este îngrijorător, sentințele se aplică, este absurd să amenințăm cu lovituri de stat", a reacționat președintele Giorgio Napolitano, citat de Corriere della Sera.

O comisie a Senatului italian analizează situația lui Silvio Berlusconi, care riscă excluderea din Parlament și retragerea dreptului de a mai deține funcții publice.

În august, președintele Italiei, Giorgio Napolitano, l-a îndemnat pe Silvio Berlusconi să accepte condamnarea la închisoare, sugerând însă că este posibil să îl grațieze.

Silvio Berlusconi trebuie să ispășească un an de închisoare în dosarul Mediaset, dar probabil va fi plasat în arest la domiciliu sau va efectua muncă în folosul comunității, scrie realitatea.net.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei