Trei zile de doliu național în Portugalia, după decesul lui Mario Soares

de Cuget Liber Luni, 09 Ianuarie 2017 148
Guvernul portughez va decreta trei zile de doliu național, începând de luni, 9 ianuarie, după decesul fostului președinte Mario Soares, a anunțat, sâmbătă, prim-ministrul Antonio Costa, transmite EFE. 

Pierderea lui Soares este pierderea "unei persoane de neînlocuit în democrația noastră", a declarat Costa presei, în India, unde se află în vizită oficială care se va încheia joia viitoare. Costa a transmis condoleanțe familiei lui Soares, pe care l-a definit drept "chipul și vocea libertății noastre". 

Liderul socialist istoric și fostul președinte portughez Mario Soares a decedat, sâmbătă, la ora locală 15.00, la vârsta de 92 de ani, în Spitalul Crucii Roșii din Lisabona, unde se afla internat din 13 decembrie. 

Fostul președinte socialist, care a contribuit la căderea dictaturii în 1974 și a ajutat la integrarea europeană a țării, a rămas prezent pe scena politică portugheză timp de peste 40 de ani. 

Figură istorică a țării, el este fondatorul Partidului Socialist Portughez, a deținut de două ori funcția de premier, a fost președinte al Republicii în perioada 1986-1996, și deputat european. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei