Trupele antitero, cu ochii-n patru! Euro 2016, sub imperiul stării de urgență

de Cuget Liber Joi, 21 Aprilie 2016 169
Guvernul francez propune prelungirea cu două luni a stării de urgență decretată în urma atentatelor teroriste din Paris, soldate cu 130 de morți, a anunțat miercuri premierul francez, Manuel Valls, potrivit publicației Le Figaro.
Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, urmează să prezinte con-siliului de miniștri propunerea de a prelungi starea de urgență la nivel național, a declarat Valls, miercuri, pentru postul de radio France Info, confirmând o informație anunțată anterior de același post de radio.
Propunerea vine pe fondul desfășurării campionatului de fotbal Euro 2016, care debutează pe 10 iunie, fiind organizat de Franța.
"Starea de urgență nu trebuie să devină una permanentă, dar când avem astfel de evenimente, mă gândesc la Euro 2016 și la Turul Franței, președintele, ministrul de Interne și eu ne-am gândit că starea de urgență trebuie prelungită. Când vorbim despre un eveniment așa de mare precum Campionatul European de Fotbal și care trebuie să se desfășoare în condiții de siguranță, pentru că vorbim despre o sărbătoare cu stadioane pline de oameni, cu zone dedicate fanilor, pline de suporteri ai echipei naționale, cel puțin așa sper, vorbim de fotbal aici, trebuie să avem grijă de siguranța tuturor", a declarat Manuel Valls, premierul Franței.
Circa 2,5 milioane de persoane sunt așteptate pe zece stadioane pentru desfășurarea a 51 de meciuri, la care participă 24 de echipe în cadrul campionatului.
Starea de urgență națională a fost decretată pe 14 noiembrie după atacurile teroriste din Paris produse cu o noapte în urmă, în care au murit 130 de persoane, Stade de France fiind unul dintre locurile vizate de teroriști atunci.
Ulterior, Parlamentul francez a aprobat prelungirea cu trei luni a stării de urgență până la finalul lunii februarie, apoi până pe 26 mai.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei