Nou prilej de mândrie pentru trupa Teatrului de Stat din Constanța

de Simona ANGHEL Marţi, 28 Mai 2024 2221
Aseară, la cea de-a 32-a ediție a Galei premiilor UNITER, trupa Teatrului de Stat din Constanța a fost din nou în centrul atenției, datorită Ramonei Niculae, care a primit premiul UNITER „Cel mai bun debut” pentru rolul Crina din spectacolul „10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia” de Gabriel Sandu, regia Elena Morar și Gabriel Sandu.
Iată postarea de pe pagina de facebook a Teatrului de Stat Constanța:
„Felicitări Ramona! Suntem mândri de tine! E al patrulea an consecutiv când Teatrul de Stat Constanța este nominalizat la UNITER și al treilea premiu pentru debut în acești 4 ani care ajunge în teatrul nostru!”.
Ramona Niculae, actor colaborator pentru teatrul de pe litoral, s-a născut pe 10 martie 2001, în București.
Este absolventă a studiilor de licență în Arta actorului la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” și, în prezent, este studentă la master tot în cadrul UNATC.
 În 2023, la Festivalul de Teatru și Film „Șerban Ionescu”, Ramona Niculae a câștigat Premiul special pentru Interpretare pentru rolul Alisson din spectacolul „Little Light”, regia Mara Bugarin.
 Pe lângă rolurile interpretate în cadrul UNATC, a fost distribuită și în spectacole ale teatrelor din capitală: „Magnolii de Oțel” regia Richard Reguant, la Teatrul Avangardia București și „Ghici cine te sună?!” adaptare de Andreas Petrescu după filmul „Perfetti Sconosciuti”, regia Tania Popa, la Teatrul „Elisabeta” București. De asemenea, a apărut și în producții cinematografice precum „Taximetriștii” regia Bogdan Theodor Olteanu și seriale TV, „Profu” și „Brigada Nimic”.
 Premiul pentru Cel mai bun spectacol a fost acordat producției „Antologia dispariţiei”, după proză feminină contemporană de Ștefania Mihalache, Anca Vieru, Lorina Bălteanu, Ruxandra Burcescu, Lavinica Mitu, Simona Popescu, scenariul, regia, universul sonor, filmările Radu Afrim, scenografia Cosmin Florea, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi. Premiul a fost ridicat de directorul teatrului, domnul Cristian Hadji-Culea.
Reamintim că la ediția de anul trecut a acelorași premii, Cel mai bun spectacol a fost desemnat „Seaside Stories”, regizat tot de Radu Afrim la Teatrul de Stat din Constanța.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei