Ucraina va trimite din nou nave militare în Marea Azov

de Cuget Liber Vineri, 21 Decembrie 2018 261
Ucraina va trimite din nou nave militare în porturile sale din Marea Azov, a declarat, miercuri, un oficial din domeniul securității, în pofida capturării de către Rusia a trei nave și a echipajelor lor în zonă luna trecută, relatează Reuters.
Ucraina și Rusia au relații tensionate după anexarea în 2014 a peninsulei Crimeea de către Moscova și conflictul din sud-estul Ucrainei dintre trupele ucrainene și separatiștii susținuți de Rusia, soldat cu peste 10.000 de morți.
Disputa s-a amplificat după ce Moscova a capturat, luna trecută, două nave mici și un remorcher, cu un echipaj total de 24 de marinari, în largul Crimeii, acuzându-le că au intrat în apele teritoriale ruse în timp ce se îndreptau spre Strâmtoarea Kerci din Marea Neagră.
SUA și Uniunea Europeană au cerut eliberarea marinarilor, iar președintele Donald Trump și-a anulat o întâlnire programată cu omologul rus Vladimir Putin, în semn de protest.
"Agresiunea rusă nu va pune capăt planurilor noastre de a crea un grup naval în Marea Azov", a declarat Oleksandr Turcinov, secretar al Consiliului pentru securitate națională și apărare al guvernului ucrainean, într-un interviu pentru filiala locală a BBC. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei