UE, măsuri pentru protecția producătorilor de oțel și aluminiu

de Cuget Liber Miercuri, 06 Iunie 2018 148
Uniunea Europeană ar putea implementa în iulie măsuri preliminare pentru protecția producătorilor de oțel și aluminiu față de taxele de import aplicate de SUA, a declarat, pentru Reuters, comisarul european pentru comerț, Cecilia Malmstrom. 

O anchetă completă asupra tarifelor americane - 25% asupra importurilor de oțel și 10% asupra celor de aluminiu - va dura nouă luni, a precizat Malmstrom.

Conform reglementărilor Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), UE poate impune tarife provizorii de protecție timp de 200 de zile, dacă o analiză preliminară va arăta că industriile oțelului și aluminiului sunt afectate sau periclitate grav. 

"Tot ce facem este compatibil - la virgulă - cu OMC, spre deosebire de alții", a spus comisarul. 

Statele Unite au introdus taxele respective în martie, iar de vineri, ele se aplică și producătorilor din UE. Comisia Europeană a lansat în aceeași lună un studiu de impact. 

Președintele american Donald Trump a justificat măsurile adoptate prin rațiuni de securitate națională. Malmstrom a apreciat acest punct de vedere ca foarte inovator, deoarece este greu de spus în ce mod comerțul Uniunii Europene poate constitui o amenințare. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei