UE pregătește al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

de Mircea GHIȚĂ Luni, 11 Aprilie 2022 263
Miniştrii de externe ai ţărilor din Uniunea Europeană vor analiza luni, la Luxemburg, al şaselea pachet de sancţiuni contra Moscovei, dar chestiunea eventualei opriri a achiziţiei de petrol şi gaz din Rusia încă îi divizează pe cei 27, informează AFP.
„Am impus sancţiuni grele contra Rusiei şi suntem pe cale de a pregăti al şaselea val de astfel de măsuri”, a anunţat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în timpul vizitei recente efectuate la Kiev alături de şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, conform Agerpres.
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut constant tuturor interlocutorilor săi europeni să adopte sancţiuni puternice. El solicită oprirea achiziţiilor de petrol şi gaz din Rusia şi furnizarea de armament greu pentru forţele ucrainene pentru a rezista ofensivei ruse anunţate în regiunea Donbas (est).
Josep Borrell şi-a anunţat intenţia de a lansa luni discuţii asupra unui embargou petrolier, dar o propunere oficială nu se află pe masă, a recunoscut vineri un înalt funcţionar european.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei