Un american, supraviețuitor al atacurilor de la 11 septembrie, a murit în atentatul terorist din Kenya

de Cuget Liber Vineri, 18 Ianuarie 2019 353
Jason Spindler, un om de afaceri american, supraviețuitor al atacurilor de la 11 septembrie din New York, a murit în atentatul terorist din Kenya, scrie CNN.
Spindler se află printre cei uciși marți într-un atac terorist la un hotel din Nairobi, a informat compania pe care el a fondat-o.
El ar fi împlinit 41 de ani săptămâna viitoare, au declarat părinții săi pentru postul KTRK.
Spindler era consilier pentru investitori, au declarat părinții săi iar acest lucru l-ar fi adus în Nairobi.
Spindler era fondatorul, CEO și directorul de management al I-DEV International, o firmă de consiliere care încearcă să crească afacerile din țările în curs de dezvoltare.
Înainte să își înființeze propria companie, el a lucrat la World Trade Center în New York. Spindler a ajuns târziu la locul de muncă pe 11 septembrie. El ieșea de la metrou în momentul în care primul turn a picat.
Ulterior, el s-a alăturat programului de voluntariat Peace Corps în Peru. Acolo, el a ajutat fermierii să se dezvolte pentru a-și putea vinde produsele către piețe mai mari.
Conform biografiei sale de pe site-ul I-DEV, el a contribuit la creșterea unei companii de agricultură care a ajuns să valoreze șapte milioane de dolari în perioada petrecută în Peru.
Spindler a ajutat la creșterea a peste 100 de afaceri medii sau mici în țările aflate în curs de dezvoltare.
"Ne este dor de el. Este atât de trist că o persoană tânără, inteligentă este pierdută din cauza terorismului", a afirmat mama sa, Sarah Spindler, pentru NBC News.
Douăzeci și una de persoane au fost ucise în atacul de marți într-un complex hotelier la Nairobi de către islamiști radicali.
Gruparea islamistă somaleză Al-Shabaab, care a revendicat marți atacul, a anunțat miercuri că a acționat ca represalii față de transferul Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim, potrivit centrului american de supraveghere a site-urilor jihadiste SITE. Cei cinci atacatori din cadrul grupării Al-Shabaab, afiliată Al-Qaida, s-au baricadat timp de 20 de ore și au fost uciși toți.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei