Undă verde pentru o operaţiune militară a ECOWAS în Niger cât mai curând

de Sorin MIHALACHE Vineri, 11 August 2023 195
Preşedintele ivorian Alassane Ouattara a declarat că şefii de stat din Africa de Vest au dat undă verde pentru ca o operaţiune militară să înceapă cât mai curând posibil pentru a restabili ordinea constituţională în Niger, unde militarii au preluat puterea în urmă cu două săptămâni, informează agenţia AFP.
„Şefii de stat major vor avea alte conferinţe pentru a finaliza detaliile, dar au acordul conferinţei şefilor de stat pentru ca operaţiunea să înceapă cât mai curând posibil”, a declarat Ouattara la Abidjan, la întoarcerea de la Abuja, unde liderii Comunităţii Economice a Statelor din Africa de Vest (ECOWAS) au ordonat desfăşurarea „forţei în aşteptare” a organizaţiei.
Preşedintele Alassane Ouattara a mai declarat că ţara sa, Coasta de Fildeş, va oferi un batalion de 850 până la 1.100 de militari, alături în special de Nigeria şi Benin, cărora li se vor alătura şi alte ţări.
„Puciştii pot decide să plece chiar de mâine dimineaţă şi nu va exista nicio intervenţie militară, totul depinde de ei”, a subliniat preşedintele Coastei de Fildeş, adăugând: „Suntem hotărâţi să îl reinstalăm în funcţie pe preşedintele Bazoum”.
La încheierea summitului de la Abuja, preşedintele Comisiei ECOWAS, Omar Touray, a reafirmat totuşi „angajamentul continuu pentru restabilirea ordinii constituţionale prin mijloace paşnice”.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei