Ungaria acceptă sancțiunea financiară pentru proasta gestionare a fondurilor europene

de Cuget Liber Joi, 14 Noiembrie 2019 186
Ungaria a acceptat o sancțiune financiară pentru proastă gestionare a fondurilor europene, care va costa Budapesta peste 500 miliarde de forinți (1,5 miliarde de euro) în finanțări de la Uniunea Europeană, transmite Reuters. 

Detaliile amenzii au fost expuse într-un document pregătit de echipa comisarului european pentru politica de vecinătate pentru o ședință de luni a Comisiei de control bugetar (CONT) a Parlamentului European. 

Documentul, postat pe site-ul comisiei după încheierea reuniunii, arată că Ungaria a fost de acord cu o reducere de 10% a fondurilor europene la care comisia CONT a constatat o proastă gestionare în perioada bugetară 2014-2020. 

Amenda s-ar ridica la peste 500 miliarde de forinți, adică aproximativ 2% din PIB al Ungariei dacă ar fi plătită într-un singur an. 
Premierul ungar Viktor Orban a intrat în divergențe repetate cu instituții UE și cu alte state membre din cauza a ceea ce acestea consideră a fi erodarea statului de drept, precum și din cauza modului în care Ungaria folosește fondurile europene. 


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei