Vaticanul reacționează la coperta revistei Charlie Hebdo, cu Dumnezeu și o mitralieră

de Cuget Liber Miercuri, 06 Ianuarie 2016 98
Caricatura de pe prima pagină a ediției speciale a săptămânalului francez de satiră Charlie Hebdo, care prezintă un Dumnezeu pătat cu sânge și cu o mitralieră de tip Kalașnikov pe spate, este criticată de Osservatore Romano, un ziar italian ce apare sub egida Vaticanului.

O ediție specială a Charlie Hebdo, publicată într-un tiraj de un milion de exemplare, a fost lansată, miercuri, la un an de la atacul terorist care a decimat echipa redacțională a publicației franceze.
Pe coperta acestui număr special apare un desen cu un Dumnezeu pătat cu sânge și cu o mitralieră de tip Kalașnikov pe spate. Alături de această imagine alb-negru, în care doar sângele este prezentat în culoarea roșu, este scris textul "Un an après, l'assassin court toujours" (După un an, asasinul încă fuge, n.r.).
Desenul publicat pe prima pagină a acestui număr special al săptămânalului francez Charlie Hebdo a fost realizat de desenatorul Laurent Sourisseau, cunoscut cu pseudonimul Riss, care este și coproprietar al publicației.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei