Wikileaks: Hillary Clinton suspectează Arabia Saudită și Qatarul de finanțare a Statului Islamic

de Cuget Liber Joi, 13 Octombrie 2016 184
În cadrul unui schimb de emailuri efectuat între candidata democrată la președinția SUA și John Podesta, Hilary Clinton identifică Arabia Saudită și Qatarul ca fiind suporteri "financiari și logistici" ai rețelei teroriste Statul Islamic, relevă date oferite de Wikileaks, citate de site-ul CNN.
Acest suport este unul "clandestin", dată fiind cooperarea aparentă dintre Statele Unite și cele două state sunnite împotriva militanților și a altor acțiuni din cadrul războiului civil sirian.
În cadrul coresponden-ței dintre Hillary Clinton și Podesta, pe atunci consi-lier al președintelui Barack Obama, aceasta a con-ceput o strategie de combatere a grupării Statul Islamic, care implica susținerea forțelor kurde din Siria și Irak prin consiliere militară.
"În timp ce operațiunea militară avansează, trebuie să ne folosim de avantajele diplomatice și ale serviciilor secrete pentru
a pune presiune asupra Guvernelor din Qatar și Arabia Saudită, care finanțează în mod clandestin SI și alte grupări radicale sunnite din re-giune", ar fi scris Hillary Clinton.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei