Xi Jinping evocă măsuri importante de reformă înainte de o reuniune politică la vârf

de Sorin MIHALACHE Vineri, 28 Iunie 2024 102
Preşedintele chinez Xi Jinping a declarat că guvernul său are în vedere măsuri importante de aprofundare a reformei, cu câteva săptămâni înainte de o reuniune politică importantă, dedicată principalelor direcţii ale economiei, relatează agenţia AFP.
China întâmpină dificultăţi în relansarea creşterii economice, după ridicarea la sfârşitul lui 2022 a restricţiilor sanitare stricte instituite împotriva Covid-19.
A doua economie a lumii este afectată de o criză în sectorul imobiliar, de un consum în continuare scăzut şi de o rată ridicată a şomajului în rândul tinerilor.
„Lucram astăzi pentru a proiecta şi implementa măsuri importante care vizează aprofundarea reformei pe toate planurile şi continuăm să extindem deschiderea instituţională pentru a crea un mediu de afaceri în conformitate cu regulile pieţei, a legislaţiei şi standardelor internaţionale”, a afirmat Xi Jinping.
„Modernizarea Chinei, cu o populaţie de peste 1,4 miliarde de locuitori, înseamnă apariţia unei pieţe gigantice, a cărei dimensiune o depăşeşte pe cea a tuturor ţărilor dezvoltate la un loc. Porţile Chinei se vor deschide întotdeauna mai larg şi nu se vor închide niciodată”, a subliniat el.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei