Apeluri de la cetățeni

de Cuget Liber Joi, 11 Octombrie 2012 221
Legislație
Nelu Damian, din Ovidiu: Indiferent de natura terenului (agricol sau pentru construcții) și indiferent de felul construcției (casă, apartament, birouri etc.), cadastrul și intabularea sunt obligatorii. Legea cadastrului a fost gândită tocmai pentru a obține o evidență clară a proprietăților, în registrele cadastrale de la judecătorii fiind trecute numele proprietarilor bunurilor imobiliare, suprafețele de teren deținute și copiile actelor care dovedesc drepturile acestora. 
În cazul în care pe titlul de proprietate apar mai mulți proprietari, aceștia trebuie să aibă, fie certificat de moștenitor, fie actul de partaj sau o declarație pe propria răspundere, realizată prin notariat, în care să se specifice partea de teren care se cuvine fiecăruia în parte. 

Schimbarea domiciliului
Lucia Viziru, din Lazu: Pentru schimbarea domiciliului, dosarul trebuie să conțină următoarele acte: buletinul de identitate, certificatul de naștere, certificatul de căsătorie, dacă este cazul, actul prin care se face dovada deținerii spațiului locativ respectiv (contract de vânzare-cumpărare sau contract de închiriere), livretul militar, dacă este cazul, precum și certificatele de naștere pentru minorii sub 14 ani care îl însoțesc pe titular la noul domiciliu. 

Alternative
Daniela Lungu, din Constanța: Este adevărat că, potrivit legii, salariul se plătește direct titularului. Dar legislația permite ca astfel de plăți să se face și persoanelor împuternicite de salariat.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei