Ingrediente: 1 kg ardei gras.
Ingrediente pentru sos alb: 75 g unt sau margarină, 60 g făină, 500 ml lapte, 100 g brânză telemea, zeamă sau sare de lămâie, mărar sau pătrunjel tocat; 50-100 g brânză telemea sau cașcaval ras.
Preparare: Ardeii mai drepți și grași se coc, apoi se curăță, se taie în felii late, se presară cu sare, apoi se așază în strat subțire în vasul uns cu unt.
Preparare sos alb: se topește margarina, apoi se adaugă făina, laptele, brânza, zeama de lămâie. Sosul nu se sărează, deoarece ardeii au absorbit sare suficientă, când au fost presărați după ce s-au copt. Se acrește puțin și se aromează cu mărar sau pătrunjel tăiat mărunt, apoi se deșartă peste ardei, presărându-se cu brânză rasă. Se înfierbântă în cuptor cu zece minute înainte de servire.
- Publicitate -