Când poate salariatul să ceară suspendarea contractului

de Florica ZDRU Miercuri, 23 Ianuarie 2013 260
Stimate domnule F. Iorgu, contractul individual de muncă poate fi suspendat și din inițiativa dumneavoastră, ca și salariat, însă, potrivit specialistei în probleme de muncă, Manuela Marcu, acest lucru este posibil numai în următoarele situații:

a) concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la doi ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de trei ani; b) concediu pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la șapte ani sau, în cazul copilului cu handicap, pentru afecțiuni intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani; c) concediu paternal; d) concediu pentru formare profesională; e) exercitarea unor funcții elective în cadrul organismelor profesionale constituite la nivel central sau local, pe toată durata mandatului; f) participarea la grevă.
Important! Contractul individual de muncă mai poate fi suspendat în situația absențelor nemotivate ale salariatului, în condițiile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil, contractul individual de muncă, precum și prin regulamentul intern. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei