Cașcaval preparat în casă

de Cuget Liber Joi, 02 Iunie 2011 736
Ingrediente pentru 2 kg cașcaval: 1,6 kg brânză de vaci scoaptă (fermentată), 300 g brânză de oi sărată, 1,5 l lapte, 75 g margarină la pachet (numai Unirea), o lingură bicarbonat de sodiu stins cu oțet, un ou. Mod de preparare: Se fierbe laptele și când dă în clocot se adaugă brânza de vaci, se amestecă și se lasă zece minute. Se strecoară și se lasă cașul să se scurgă bine în tifon. Se trece cașul prin mașina de tocat împreună cu brânza de oi. Se topește margarina într-o cratiță emailată, se lasă să se răcoreasă și se adaugă brânza și oul. Se pune la foc mic, amestecând continuu cu o lingură de lemn, până când cașcavalul se întinde pe lingură. Nu se lasă mai mult pe foc, pentru că se subțiază și nu se mai întinde. Înainte de a lua cratița de pe foc se încorporează bicarbonatul de sodiu stins cu oțet. Se presează bine cașcavalul în cratiță, se răstoarnă și se ține la rece.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei