Sfaturi Câte feluri de mâncare trebuie să consumăm la o masă

de Cuget Liber Marţi, 31 Mai 2011 572
Chiar dacă tradiția românilor prevede un meniu mai bogat pe masă nu doar în zilele de sărbătoare, specialiștii avertizează că nu este deloc sănătos să exagerăm cu felurile de mâncare servite la o masă, ideal fiind să consumăm un singur fel de mâncare concentrat la o masă. l Dimineața, de exemplu, putem mânca un ou cu pâine, la prânz carne slabă albă (curcan sau pui) cu legume, iar la cină, pește cu legume la grătar. l În afară de ou, carnea nu trebuie asociată cu pâine, orez, cartofi, mămăligă, brânzeturi și lapte. l Brânzeturile vor fi consumate dimineața, în asociere cu paste și legume. l Nu consumați desert, inclusiv fructe, imediat după principalele mese ale zilei. Fructele se mănâncă pe stomacul gol, între mese, ca gustări. l Nu beți apă înainte de masă și nici în timpul mesei. l Consumați salate de legume cu jumătate de oră înainte de masă. l Ridicați-vă de la masă când încă vă este foame. l Consumați zilnic opt pahare de apă și cinci porții de fructe și legume crude.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei