Medicul de gardă Ce dureri se vindecă prin acupunctură

de Florica ZDRU Miercuri, 26 Martie 2014 148
"Ce se tratează prin acupunc-tură? E bună pentru probleme psihice, pentru dureri mari de cap? Trebuie să faci înainte ceva analize sau, pur și simplu, spui ce te de-ranjează și ești înțepat cu acele?"- sunt câteva dintre dilemele citi-toarei noastre, Steluța Miron.
v v v
Într-adevăr, acupunctura a început să câștige din ce în ce mai mult teren fie pentru ameliorarea problemelor de ordin psihic, fie pentru tratarea unor afecțiuni de natură fizică. Potrivit dr. Mihaela Mihai, medic specialist în medicină fizică, persoanelor interesate de această procedură, înainte de a începe tratamentul pe bază de acupunctură, ar trebui să li se prescrie o serie de teste și de ana-lize medicale. Abia după aflarea rezultatelor și după stabilirea diagnosticului, medicul va putea să aprecieze care este numărul de ședințe necesar, dar și metodele de tratament. 
Se pot tratata diverse probleme. Referitor la afecțiunile care se pot vindeca prin acupunctură, medicul precizează că este vorba atât de problemele de natură psihică, dar și de cele de ordin fizic. Mai exact, se poate recurge la acupunctură pentru dureri mari de cap, migrene, tulburări mentale, dependențe de tot felul (de tutun, de alcool, de droguri). De asemenea, și durerile de urechi, de ochi, de nas, gât, cele de natură reumatismală, de infertilitate, durerile de naștere și post naștere etc. își pot găsi leacul în acu-punctură.  
Dușmanul kilogramelor în plus. Și persoanele care doresc să slăbească pot urma atâtea ședințe de acupunctură câte le recomandă medicul, pentru a ajunge la talia dorită. Iar lista beneficiilor acupuncturii ar putea continua. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei