Ce gătim astăzi

de Cuget Liber Luni, 19 Noiembrie 2012 259
Supă de ciuperci. Ingrediente: 600g ciuperci proaspete, 2 cepe, 4 morcovi, 800g roșii în bulion, 250g paste scurte, 2 linguri pastă de tomate, o legătură de pătrunjel, sare, piper. Mod de preparare: Se curăță și se spală ciupercile, ceapa și morcovii, apoi se taie în bucățele. Se pun la fiert în 3 litri de apă și se ia spuma când începe să fiarbă. După 20 de minute, se adaugă roșiile tăiate în bucățele și sucul acestora în care s-a diluat pasta de tomate. După alte zece minute se pun pastele și se mai lasă să fiarbă zece minute. Se servește cu pătrunjel tocat mărunt. 

Sarmale de post. Ingrediente: varza murata, 6 linguri ulei, o lingură de bulion de roșii, 4-5 cepe, o ceașcă de orez, 1-2 legături de pătrunjel, 1-2 legături de mărar, stafide, sare, piper. Mod de preparare: Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. Se pun ulei și apă într-o cratiță și se lasă pe foc până încep să fiarbă. Se adaugă ceapa tăiată și se lasă până se înmoaie, după care se pune orezul. Dacă este nevoie se mai adaugă apă și se lasă câteva minute să fiarbă înăbușit. Se stinge focul, se lasă 10-15 minute, până se umflă orezul, după care se adaugă verdeața tocată mărunt, sare și piper după gust, stafidele și se amestecă bine compoziția. Se taie foile de varză, se pune umplutura în foaia de varză în cantitatea potrivită și se împăturește bine pentru a nu se desface în timpul fiertului. Se pune ulei într-o cratiță, se așază un strat de varză, după care se pun sarmalele una lângă alta, în straturi, se acoperă cu un strat de varză tocată, se adaugă bulionul și apa. Se mai toarnă ulei, apoi se bagă cratița la cuptor, unde se lasă aproximativ o oră. 
Prăjitură "Coca-Cola". Ingrediente pentru blat: 4 ouă, 200 g zahăr, 12 linguri "Coca-Cola", un praf de copt, 200 g făină, o lingură cacao. Pentru cremă: 400 g lapte, 200 g zahăr, 4 linguri făină, 2 ouă, un pachet de unt,. 100 g nucă de cocos. Pentru glazură: 150 g zahăr, 4 linguri apă, 2 linguri cacao, 50 g margarină. Prepararea blatului: Cele patru albușuri se bat spumă cu cele 200 g zahăr. Apoi se pun treptat 12 linguri de "Coca-Cola" și gălbenușurile, praful de copt, cacao și cele 200 g făină. Crema: Cele 400 de grame de lapte, împreună cu cele 200 grame de zahăr se pun la fiert, dar numai jumătate din lapte se amestecă cu patru linguri de făină, cu zahărul și cele două ouă. Laptele fiert se pune peste această compoziție, care se lasă la fiert. După ce se răcește, se amestecă cu un pachet de unt și 100 g cocos. Apoi se pune crema între cele două blaturi, iar deasupra, glazura, preparată astfel: 150 g zahăr și patru linguri de apă se fierb. Se adaugă apoi două linguri de cacao și 50 grame de margarină. Se taie pătrățele foarte mici și se poate servi oricând.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei