Ce gătim astăzi

de Cuget Liber Joi, 22 Noiembrie 2012 292
Aperitiv. Ingrediente: un ou, 100 g făină, 200 ml lapte și un praf de sare  k #f pentru clătire; 150 g ton, 150 g roșii, 20 ml ulei, 5 g usturoi, 20 g ceapă, sare, piper. Mod de preparare: Se face compoziția de clătite, apoi acestea se coc. Într-o tigaie cu ulei încins se pune ceapa la călit, după care se adaugă tonul tăiat cubulețe. Se condimentează cu sare și piper. După circa zece minute se adaugă roșiile decojite tăiate cubulețe și se mai lasă la foc mic timp de cinci minute. La sfârșit se adaugă usturoiul și se mai condimentează, dacă e cazul. Cu această compoziție se umplu clătitele. Se decorează cu lămâie și ceapă roșie. Se servesc și ca antreu cald. 

Friptură specială. Ingrediente: o lingură curry cu adaos de boia iute (de culoare roșie), o lingură ulei de floarea-soarelui, o lingură zahăr, sucul și coaja rasă de la o lămâie, 4 bucăți piept de pui curățate de pielițe, 250 g tăiței de orez, o legătură ceapă verde tăiată felii, un ardei iute tăiat felii subțiri, 2 linguri sos de soia. Mod de preparare: Într-un bol din porțelan sau sticlă, amestecă uleiul, zahărul, curry și jumătate din cantitatea de suc și coaja de lămâie. Crestează pieptul de pui, adaugă-l în vas, unge-l uniform cu marinată și lasă deoparte, la rece, minimum 30 de minute. Preîncălzește grătarul la temperatura potrivită și frige carnea timp de 20 minute, întorcând din când în când, până ce se pătrunde complet. Între timp, fierbe tăițeii potrivit indicațiilor de pe ambalaj și stropește cu restul de suc de lămâie. Presară coaja de lămâie rămasă și adaugă ceapa, ardeiul, sosul de soia și pătrunjelul. Servește tăițeii fierbinți, așezați într-un bol preîncălzit, cu friptura de pui tăiată felii și așezată deasupra. 
Prăjitură cu ananas. Ingrediente: 150 grame de unt, 300 grame de făină, 50 grame de zahăr, pudră, 4 linguri de lapte, 2 ouă. Pentru cremă nu uita să cumperi: 500 de grame de brânză de vaci, 1 pachet zahăr vanilat,1 pachet budincă de vanilie,150 grame de zahăr pudrăo cutie de ananas rondele, 3 ouă. Mod de preparare:În primul rând trebuie să amesteci făina cu zahărul pudră, peste care adaugă untul tăiat bucăți, ouăle, laptele și amestecă toate aceste componente până ai să obții un aluat omogen. După ce ai ajuns la acest pas, acoperă vasul și lasă conținutul la rece circa 20 de minute. După ce a expirat timpul, întinde aluatul în foaie și așază-l într-o tavă unsă și tapetată (cu marginile mai înalte) și lasa-l la copt circa 15 minute. În paralel, te poți ocupa de cremă. Bate gălbenușurile cu zahărul, adaugă brânza, zahărul vanilat, pachetul de budincă, jumătate din conserva de ananas tăiat în bucăți mici. Toate aceste ingredinte se omogenizează și se încorporează cu albușul bătut spumă. La final, întinde această cremă obținută peste blatul copt și mai bagă prăjitura încă 15 - 20 de minute la cuptor. După ce este gata, se lasă la rece, pentru ca mai apoi să se poată tăia în bucăți.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei