Ce gătim astăzi

de Cuget Liber Vineri, 01 Martie 2013 160
Salată cu sparanghel și mere roșii:Ingrediente: o cană de orez brun, 4 căni de apă, o conservă cu vârfuri de sparanghel, strecurate, un ardei gras roșu, fără semințe și tăiat în cuburi, 2 mere roșii decojite și tăiate în bucățele, o mână de stafide, o jumătate de cană de smântână, o linguriță de pudră de curry, o linguriță de suc de lămâie, sare și piper după gust. Preparare: Combină orezul cu cănile de apă într-o oală, pe care o vei pune la foc, pentru ca orezul să fiarbă. După ce dă în clocot, micșorează flacăra la minim și acoperă oala cu un capac. Lasă orezul aproximativ 30 de minute, până când se înmoaie. Ia oala de pe foc și scurge orezul de apă, dacă mai este cazul. Lasă orezul să se răcească. În timp ce orezul este la răcire, stafidele se pun într-un castron, peste care torni apă fierbinte, suficientă pentru a le acoperi. Se lasă timp de 20 de minute după care scurge. Într-un castron toarnă smântâna, pudra de curry, sucul de lămâie, sarea și piperul. Într-un castron separat, amestecă împreună orezul brun, vârfurile de sparanghel, ardeiul roșu, merele și stafidele. Toarnă pe deasupra lor amestecul din primul castron.
Pui în lapte. Ingrediente: un pui mare, sare, piper, 100 grame de unt, o cană de lapte, 10 căței de usturoi, 2 linguri de unt pentru prăjit puiul, o mână de frunze de salvie. Mod de preparare: Puiul, spălat bine și șters cu un șervețel absorbant, se sărează bine și se prăjește într-o tigaie cu unt încins. După ce este rumenit pe toate părțile, se mută într-o altă tavă, în care se mai pun laptele, usturoiul și untul tăiate și frunzele de salvie. Pui, împreună cu celelalte componente ale rețetei se bagă la cuptor, având grijă ca din când în când să se umezească suprafața care nu se află în sos, tocmai pentru ca aceasta să nu se usuce.
Tiramisu la pahar. Ingrediente: 250 g mascarpone, 400 gr frișcă bătută, 3 gălbenușuri, 100 g de zahăr, 250 ml espresso tare, 2 linguri amaretto, cognac sau brandy, 18-20 pișcoturi, 50 g cacao sau 4 linguri ciocolată rasă. Preparare: Faceți cafeaua și lăsați-o să se răcească. Adăugați lichiorul. Bateți frișca. Bateți gălbenușurile cu zahărul până când zahărul se topește. Amestecați gălbenușurile cu mascarpone. Amestecați crema de mascarpone cu frișca. Rupeți pișcoturile în bucăți potrivite pentru paharele de servire. Treceți pișcoturile o secundă prin cafeaua amestecată cu lichior. Așezați în straturi pișcoturile cu crema. Finisați cu pudră de cacao sau cu o lingură de ciocolată rasă. Introduceți la rece minim 2 ore înainte de servire. Tiramisu la pahar se servește ca atare, cu lingurițe cu coadă lungă.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei