Ce gătim astăzi

de Cuget Liber Luni, 22 Aprilie 2013 115
Pizza de casă rapidă. Porții: 1-2. Timp de preparare: 20-25 minute. Ingrediente: 180 grame blat de pizza, 200 grame mozzarella, 150 grame șunculiță țărănească sau mușchi afumat, un ardei gras sau kapia (de preferință roșu), o legătură ceapă verde tânără, 2 linguri sos de pizza, zece măsline negre. Mod de preparare: Se întinde aluatul într-o foaie subțire, pe o suprafață de lucru pudrată cu făină. Aluatul se poate prelucra și cu mâna. Important este să fie bine întins, subțire, dar nu rupt. Rulați cu grijă aluatul pe făcălețul sau ustensila cu care l-ați întins și repetați operațiunea în sens opus (derulați-l) în tava de copt. Puteți folosi o tavă rotundă sau pătrată, chiar și tava cuptorului sau o tavă întoarsă cu fața în jos. Nu vă stresați prea tare. O pizza adevărată nu e un cerc matematic.Peste aluatul întins în tavă întindeți aproximativ două-trei linguri cu sos de pizza. Prea puțin sos va lipi ingredientele de aluat, prea mult va împiedica buna coacere a aluatului. Distribuiți feliile de șunculiță afumată pe întreaga suprafață a blatului. Nu lipiți feliile între ele deoarece aveți nevoie de spațiu pentru rondelele de ardei. Adăugați mozzarella rasă sau tăiată  cubulețe printre ingrediente, rondelele de ardei, măslinele întregi,  și ceapa curățată și tăiată eventual pe lungime dacă este prea groasă. Introduceți pizza la cuptor timp de 10-12 minute la temperatură mare (220 grade). Când întindeți blatul, trageți-l mai mult spre margine, nu uitați că se va strânge la coacere, pentru a forma o ușoară bordură de jur împrejur. Pentru un aspect rustic, presărați în tavă, înainte de a întinde blatul, câteva fire de mălai, care se vor rumeni la cuptor. Rețeta pentru blat. Ideal ar fi să pregătiți în casă și blatul, după următoarea rețetă: Ingrediente: 300 grame făină, 100 ml lapte, 30 g drojdie bere, 20 g zahăr, un vârf cuțit de sare, 30 g ulei. Mod de preparare: 1. Fărâmițezi drojdia de bere, dizolvi zaharul în lapte cald, apoi le amesteci. 2. Lași la cald să crească drojdia. Într-un castron pui făina și sarea. 4. Adaugi drojdia și frămânți aluatul. 5. Daca este necesar, mai adaugi lapte. 6. Adaugi uleiul și frămânți până se încorporează perfect. Acest blat de pizza îl intinzi subțire și este suficient pentru două tăvi medii.
Prăjitură de post. Ingrediente: o linguriță sare, 10 g praf de copt,
200 g margarină, un borcan gem de prune, 100 g nucă măcinată.
Preparare: Într-un castron cernem făina cu praful de copt. Adăugăm sarea, zahărul și amestecăm până la omogenizare. Margarina se taie cubulețe mici și se adaugă peste făină, apoi frământăm până rezultă un aluat sfărâmicios. Două treimi din aluat se pun într-o tavă unsă cu margarină și se tasează bine. Se unge aluatul cu gem și se presară nuca măcinată. Se presară restul de aluat deasupra și se dă la cuptor (preîncălzit la 180 grade C) pentru 30 minute. Servim după ce se răcește.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei