Ce gătim astăzi

de Cuget Liber Luni, 20 Mai 2013 92
Budincă de carne. Ingrediente: 400 g paste făinoase (preferabil tagliateli), 300 g carne tocată (pui, porc vită etc), 2 - 3 căței de usturoi, 2-3 cepe, sare, piper, 3-4 cartofi, un cârnăcior afumat, 3 roșii sau o cutie roșii în bulion, 200 g cașcaval, pătrunjel și mărar tăiate fin. Mod de preparare: Se curăță cartofii de coajă și se taie cubulețe, apoi se pun într-o oală la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert pe jumătate se adaugă pastele peste cartofi și se mai lasă încă șase-șapte minute. Între timp se face un sos astfel: se curăță ceapa și usturoiul și se taie mărunt, se călesc în două linguri de ulei la foc foarte mic până se topesc (se adaugă din când în când câte o linguriță de apă peste ea), apoi se pun roșiile de cojite și tăiate cubulețe și se mai lasă la fiert cinci minute. Se scurg pastele cu cartofii de apă, se pun într-o tavă, iar peste ele se toarnă sosul, piperul, verdeața și cârnăciorul tăiat felii. Se rade deasupra puțin cașcaval și se bagă la cuptor pentru 20 de minute. 
Prăjitură cu mere și cafea. Ingrediente: o ceșcuță de cafea expresso, 5 linguri de făină albă, ¥ chimen, 3 linguri unt sau margarină, ¥ cană zahăr brun, o cană de cubulețe de mere decojite, ¥ stafide, un praf de copt. Preparare: Se combină în vasul de mixer făina, zahărul, cafeaua și praful de copt, până când acestea devin o pastă omogenă. Se ia tava în formă de blat de tort, se unge cu margarină sau unt și se toarnă compoziția. Apoi se adaugă merele și stafidele, iar la sfârșit se presară chimenul. Se lasă la cuptor timp de 25 de minute, apoi de lasă două ore la răcit. La sfârșit, se ornează cu cireșe confiate, pentru un plus de farmec și dulceață.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei