Ce gătim astăzi

de Cuget Liber Marţi, 15 Octombrie 2013 105
Friptură din piept de porc. Ingrediente: 8 bucăți piept de porc (fără slănină și șoric), 3 cepe, 800 ml bere (blondă sau brună), o lingură boabe de enibahar, 3 foi de dafin, o lingură de făină, sare, piper. Preparare: Încingeți cuptorul la 200 grade Celsius. Curățați ceapa și tăiați-o peștișori. Asezonați carnea cu sare și piper. Frigeți carnea la foc iute, pe ambele părți, într-o tigaie teflonată sau grill de aragaz. Carnea nu trebuie să fie de tot gătită, ci doar să prindă o culoare frumoasă, aurie, la suprafață. Dacă este suficient de grasă, nu mai adăugați grăsime în tigaie; dacă însă este mai slabă, folosiți câteva linguri de ulei. Scoateți bucățile de piept de porc rumenite într-o tavă. Sotați două minute ceapa în grăsimea rezultată în tigaie. Adăugați făina peste și amestecați. Adăugați ceapa cu tot cu grăsime, foile de dafin și boabele de enibahar, peste carnea din tavă. Adăugați berea. Carnea și ceapa trebuie să fie acoperite. Dacă e cazul, puneți mai multă bere (aproximativ un litru în total). Asezonați cu puțină sare și piper. Acoperiți cu o folie de aluminiu sau cu capac și introduceți tava la cuptor pentru 60-70 de minute, până când carnea este bine pătrunsă. Serviți carnea cu sosul din tavă, piure de cartofi sau legume la cuptor și murături ori salată.
Ciocolată de casă. Ingrediente: 450 grame de zahăr, 10 ml esență de rom (opțional),170 grame de unt gras (minim 80% grăsime), 500 grame lapte praf, 80 grame de cacao. Mod de preparare: Amestecați laptele praf și pudra de cacao și treceți-le prin sită. Amestecați zahărul cu 150 ml de apă într-o crăticioară. Fierbeți aproximativ 10 minute până se leagă într-un sirop cleios, fără ca zahărul să se caramelizeze. Adăugați untul tăiat cubulețe și luați vasul de pe foc. Amestecați până se topește. Încorporați esența de rom și amestecul de cacao cu lapte praf, cu grijă pentru a nu forma cocoloașe. Amestecați energic, eventual folosind brațele de frământat ale mixerului, cât este cald, pentru a obține o masă omogenă. Întindeți și nivelați într-o tavă dreptunghiulară unsă cu puțin ulei. Lăsați la rece pentru două-trei ore înainte de a tăia. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei