Ce gătim astăzi

de Cuget Liber Vineri, 22 Noiembrie 2013 117
Brioșe vegetale. Ingrediente: 300 g broccoli, 2 ardei kapia, 100 g boabe de porumb dulce (conservat), 200 g mazăre, 2-3 fire ceapă verde, 2 linguri făină, 3 ouă, 2 linguri smântână, 2 linguri ulei, sare, piper.
Mod de preparare. 1. Broccoli se desface buchețele și, împreună cu mazărea, se fierb 10 minute în apă clocotită cu un praf de sare, apoi se scurg de apă. După răcire, ­broccoli se taie ­bucățele mici. 2. Se amestecă, într Å $%cun castron mare, broccoli, mazărea, ardeii tăiați cubulețe mici, ceapa tăiată mărunt și boabele de porumb scurse de zeamă. 3. Separat, într-un alt castron, se amestecă gălbenușurile cu smântâna, făina și cele două linguri de ulei. Se condimentează, după gust, cu sare și piper, apoi se amestecă cu legumele. La sfârșit se încorporează delicat albușurile bătute spumă tare. 4. Se repartizează compoziția în formele de brioșe unse și tapetate și se introduc în cuptorul preîncălzit pentru circa 25-30 de minute. Se scot din forme după răcire.
Ardei umpluți cu ciuperci. Ingrediente: o ceapă, 200 g ciuperci, 4 linguri ulei, o legătură pătrunjel, 150 ml lapte, o pâine veche de o zi, 200 g orez fiert, 2 ouă, sare, piper, 6 ardei grași roșii,100 g cașcaval, o lingură unt, câteva frunze de cimbru pentru décor. Mod de preparare. 1.Se încinge uleiul într-o tigaie și se călesc ceapa tocată mărunt și ciupercile tăiate felii până scade zeama lăsată de ciuperci. 2. Pâinea se taie felii și apoi cubulețe. Se pun într Å $%cun bol mare, se amestecă cu pătrunjelul tocat și se stropesc cu lapte. 3. Se adaugă peste pâine ciupercile și orezul fiert. Se bat ouăle și se adaugă în bol. Se condimen­tează cu sare și piper, după gust, și se amestecă cu grijă. 4. Ardeii grași se taie în două pe lungime, lăsând coada. Se scot semințele, se spală și se pun la scurs. Cașcavalul se dă pe răzătoarea mare. 5. Se umplu ardeii, se așază într Å $%cun vas termorezistent uns cu unt și se presară cu cașcaval ras. 6. Se introduc în cuptorul preîncălzit pentru 25 Å $%c30 de minute. Se servesc calzi, decorați cu frunze de cimbru.
Ruladă cu ciocolată albă. Ingrediente pentru aluat: 3 ouă, 3 linguri zahăr, 3 linguri făină, un plic zahăr vanilat; pentru cremă: 300 ml frișcă lichidă,150 g ciocolată albă, 2 lămâi. Cum se prepară: Se bat albușurile spumă cu zahărul, apoi se adaugă treptat gălbenușurile, făina în ploaie și se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc potrivit timp de 20 de minute. Când este gata se răstoarnă pe un prosop umedși se rulează foaia de aluat fierbinte. Se încălzește frișca lichida și când este fiebinte se adaugă 100 g de ciocolată rasă, se ia de pe foc și se amestecă repede. Se lasă la rece, apoi se amestecă până se obține o cremă pufoasă în care se adaugă zeama
și coaja celor două lămâi. Se desface foaia de blat, se întinde µ din cremă, se rulează strâns într-o folie de plastic și se dă la rece. După o oră se scoate rulada din folie, se unge cu crema rămasă și se presară cu 50 g ciocolata albă rasă.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei