Ce gătim astăzi

de Cuget Liber Sâmbătă, 25 Ianuarie 2014 183
Aperitiv. Pastă de măsline negre. Ingrediente: 500 g măsline negre fără sâmburi, 3 căței de usturoi, 50-70 ml ulei de măsline extravirgin, sare și piper după gust, pătrunjel verde tocat mărunt (opțional), file de anșoa (opțional). Preparare: Punem măslinele, o lingură de ulei și usturoiul într-un bol mare și le blenduim. Se adaugă ulei de măsline și astfel obținem o pastă tartinabilă. De cele mai multe ori, măslinele sunt foarte sărate și nu e nevoie de adaos de sare. Dacă doriți, puteți pune acum și pătrunjelul tocat mărunt și anșoa, pe care le blenduiți împreună cu măslinele. 

Piept de pui cu legume. Ingrediente: 2 piepți de pui (fără piele și os), 2 portocale, 2 căței de usturoi, 4 linguri sos de soia  4 linguri oțet balsamic, 2 linguri ulei de măsline, o lingură rasă zahăr, un vârf de cuțit de nucșoară, o linguriță rasă praf de curry, o linguriță rasă fulgi de ardei iute (opțional), un praz mare,  2 morcovi potrivițidin sucul de portocale, coaja de portocale, usturoiul, praful de ardei iute, uleiul de măsline, zahărul, oțetul balsamic, sosul de soia,  praful de curry, nucșoara, stafide și piper. Puneți pieptul de pui la marinat pentru două ore. Încingeți cuptorul la 200 de grade. Curățați prazul și tăiați-l rondele. Curățați morcovii și tăiaiți-I julienne. Pregătiți patru bucăți de hârtie de copt (cerată). Puneți în mijlocul fiecărei bucăți de hârtie câte un piept de pui. Adăugați rondelele de praz și bastonașele de morcov. Strângeți hârtia și turnați cu grijă marinată (împreună cu restul ingredientelor) peste fiecare pui. Strângeți hârtia la gură răsucind-o. Introduceți puiul la cuptor, într-o tavă, pentru 35-40 de minute. Pentru un plus de culoare, puteți desface hârtia mai repede (fără să lăsai sucul să se scurgă în tavă) și să mai lăsați puiul două-trei minute descoperit, la cuptor. Nu mai mult deoarece se va usca. Aveți grijă când desfaceți punga deoarece se vor elibera aburi. Puiul se servește direct din hârtie, cu garnitură de legume, de preferat fierte la aburi.
Desert rapid. Cremă de lămâie. Ingrediente: 300 ml smântână dulce (minim 30% grăsime), 2 lămâi,  80 g de zahăr un vârf de cuțit sare. Preparare: Spălați bine lămâiile și răzuiți coaja uneia dintre ele, apoi extrageți  zeama. Punei la fiert smântâna dulce cu zahărul, coaja de lămâie și un vârf de cuțit de sare. Fierbeți la foc mic cinci minute, amestecând continuu. Luați de pe foc smântâna și strecurați-o. Adăugai, amestecând constant, zeama de lâmâie - crema nu mai este pe foc. Crema va începe să se îngroașe. Gustați după ce ați încorporat jumătate din sucul de lămâie. În funcție de dimensiunea și tipul lămâilor, s-ar putea să fie suficient. Turnați crema în trei pahare pentru servire. Introduceți la rece pentru minim trei ore înainte de servire. Dacă păstrați crema de lămâie peste noapte, scoateți-o cu zece minute de la rece înainte de servire pentru a-și recăpăta consistența fină. Se servește rece, cu pișcoturi, biscuiți cu migdale, de regulă după preparate picante. 



Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei