Ce gătim astăzi

de Cuget Liber Marţi, 08 Aprilie 2014 183
Aperitiv. Ingrediente: un pachet cu ravioli, cu ce umplutură doriți (ravioli sunt un tip popular de paste făinoase, format din două foi de aluat sigilate între ele cu umplutură de carne la mijloc, se găsesc în marile magazine), făină pentru pudrat, salată de roșii sau sos de muștar. Mod de preparare: Se încinge foarte, foarte bine uleiul de prăjit. Fiecare ravioli trebuie pudrat cu făină. Puneți câteva bucăți de ravioli în tigaie și întoarceți-le repede de pe o parte pe alta. Se umflă la prăjit, deci trebuie scoase cu grijă. Se așază pe un șervet absorbant. Sunt delicioase cu salată de roșii sau cu sos de muștar.

Cartofi de post. Ingrediente: 5 cartofi mari, 200 g făină, 50 g drojdie, un pahar ulei, apă, o lingură zahăr, sare. Preparare: Se coc cartofii în coajaă, apoi se curăță și se dau pe răzătoarea mică. Separat se face un aluat obișnuit din 200 g făină, jumătate cubuleț drojdie, apă, o lingură de zahăr, sare. Se încorporează cartofii în aluat. Se frământă din nou până la omogenizare, se acoperă vasul cu un șervet și se lasă să crească la loc cald. După ce a crescut bine se întinde aluatul pe planșetă (grosimea de cel mult un centimetru), se taie rondele cu un pahar și se prăjesc în ulei.

Desert de primăvară. Ingrediente: 1 kg căpșune proaspete, jumătate ceașcă zahăr, 2 cești și un sfert de făină, 2 lingurițe praf de copt, 2 lingurițe esență de vanilie, puțină sare, jumătate ceașcă unt, un ou, trei sferturi ceașcă lapte, 2 cești cu frișcă. Mod de preparare: Taie căpșunele felii și amestecă-le cu jumătate ceașcă de zahăr. Între timp, încălzește cuptorul, unge o tavă cu puțin ulei, apoi tapeteaz-o cu făină. Într-un castron mediu amestecă făina, praful de copt, două linguri de zahăr și sarea. Topește untul și adaugă-l în vas. Încorporează apoi oul bătut și laptele și amestecă până se omogenizează. Pune compoziția în tavă și las-o să se coacă în cuptorul încins 15-20 de minute. După ce s-a copt, lasă blatul să se răcească parțial. Când încă nu s-a răcit complet, taie ușor blatul pentru a forma două straturi. Pune o parte a căpșunelor zaharisite pe stratul de jos și restul deasupra blatului. Ornați cu frișcă.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei